Які імпланти краще ставити?

Які імпланти краще ставити?

Етапи лікування кореневих каналів

       Досить часто при виборі імплантат, стає вибір який краще ставити і який імплант довше простоїть?

       Сучасні виробники імплантів, такі як Straumann,  Nobel,  Megagen,  Ancylos,  Osstem, Bicon, Bioharizonete  дають по життєву гарантію на імпланти.Давайте поговоримо про найбільш популярні імпланти в Україні

     Staraumann  Groupe виробництво імплантів почали в Швейцаріі , потім відкрили офіси і виробництво в США, Швеції, Бразилії, Канаді. В Україні найбільш популярні системи BL Straumann, BLT Straumann, SP  Straumann декілька років тому появилася більш агресивна система Staraumann BLX.

      Преміум  імпланти Straumann виготовляється  як і більшість імплантів з титану, в більшості видів імплантів мають покриття Roxolide. В залежності від ситуації і типу кістки лікар вирішує який тип імплантат краще вироститати.

     Якщо потрібно видалення і одночасне встановлення імплантата  то вибір впаде на Straumann BLX, цей вид імплантат має агресивну різьбу, що дозволяє його встановити навіть у наймагшій кістці, також в нього передбачене конусне з’єднання  імплант-абатментом, яке утворює міцне з’єднання між конструкціями.

     Система імплантів Straumann BL(bone level) використовується після кісткових пластик або якщо пройшов певний період часу після втрати зуба. Така система імплантів Штраумен ставиться в рівень з кісткою, через що отримала таку назву. З’єднання імплант-абатмент-внутрішній шестигранник, що не дозволяє прокручуватися коронці на імпланті. Одні з найполярніших світі через високу приживленність імплантів.

     Також до преміум сегменту відносяться імплати Ancylos, основне виробництво в Німечинні. Сам імплант виготовляють з титану. В цій системі є запатентовано система з’єднання Ancylos TissureCare , що дозволяє максимально центрально спозиціонувати абатмент по відношенню до імплантат, знизує ризик мікрорухів коронки і попадання мікробів в з’єднання мік коронкою і імплантом.  Імплати Анкілос можна використовувати зразу ж після видалення зубів, ставити одночасно  з кістковими пластиками або в ділянках в яких відсутні зуби. Свою популярність здобули через низький відсоток відторгнення і хороше з’єднання коронки з імплантом, але від лікаря стоматолога вимагає високих професійних навичок для роботи з цією системою.

      Останні  5 років досить популярними система в Україні стають корейські імпланти виробництва Megagen і Osstem. Свою популярність здобили через співвідношення ціна-якість.Ці системи відносяться до середнього сегменту.

     Система імплантів  Megagen виробляються в Південній Кореї і   має види-AnyOne ,Anyridge,ST, Mini.  Мегагеджен Еніван використовує внутрішній шестиграннік для з’єдння коронки-імплант. Самі  імпланти виробляються з титану Grade 4, мають покриття  з титан кальція. Використовують внутрішній шестиграннік для з’єднянна коронки-імплант, в системі  AnyRidge використовується додаткове конусне з’єднання , що знизує ризик розкручування імплантат і мікрорухомості. Megagen Anyone краще використовувати в біль твердій кістці, AnyRdge в м’ягшій кістці або одночасно видалення і імплантація

      Система імплантів Osstem виробляються також в Південній Кореї. Має 2 види систем-TS і MS. Для з’єднання  в системі TS коронки-імплант використовується внутрішній шестиграннік. Коли кістка вузька використовують здебільшого систему MS, також часто їх використовують як додаткову упору при знімних протезах. Свою популярність здобули через співвідношення ціна-якість.

     В залежності від клінічного випадку лікар зможе підібрати систему імплантів яка підходить Вам клінічно і фінансово. Посміхайтеся, сміх продовжує життя.

СТОМАТОЛОГІЯ В ІРПЕНІ І КРЮКІВЩИНІ

м. Ірпінь, вул. Садова 94 В